• Вс. Авг 14th, 2022

Медыкі назвалі прадукты, якія трэба есці пасля 60 гадоў

Автор:vglybokaye

Июн 28, 2021

Правільна падабраны рацыён дапаможа заставацца здаровым у любым узросце.

З узростам рана ці позна, з’яўляюцца праблемы са здароўем, таму важна сачыць за сваім харчаваннем. Медыкі распавялі, якія прадукты лепш уключыць у свой рацыён пасля 60 гадоў, піша healthinfo.ua.

Сыроватка

Адна з праблем, з якой сутыкаюцца ўсе людзі старэй 60 гадоў — хуткая страта цягліцавай масы. Каб з ёй зладзіцца, трэба есці больш прадуктаў, якія змяшчаюць бялок — і ў першую чаргу гэта малочныя прадукты. Ёгурты, кефір, сыроватка — усё гэта павінна быць на вашым стале кожны дзень. І, вядома, не забывайце пра спорт!

Бурак

Недарагі, але вельмі карысная гародніна, якой абавязкова трэба ўзбагачаць свой рацыён. Вітаміны і мінералы, якія ўваходзяць у склад бурака, дапамагаюць змяншаць артэрыяльны ціск і пашыраць сасуды.

Яйкі

Яны карысныя ў любым узросце, але пасля 60 гадоў іх варта есці ў абавязковым парадку: рэгулярнае ўжыванне яйкаў дапамагае абараніць здароўе мозгу і захаваць кагнітыўныя функцыі ў пажылым узросце. Акрамя таго, яйкі — крыніца бялку, які патрэбен для падтрымкі цягліцавай масы. Таму добра пачынаць свой дзень з яечні ці амлету.

Фасоль

Фасоль дапаможа зменшыць рызыку ўзнікнення дыябету, хвароб страўніка і пазбегнуць высокага халестэрыну. У ёй шмат клятчаткі, якая падтрымлівае страваванне і чысціць арганізм ад таксінаў.

Памідоры

Яркія і смачныя таматы пазбавіць нас ад з’яўленне маршчын. У памідорах шмат лікапіна — прыроднага антыаксіданта, які абараняе скуру ад пашкоджанняў і заўчасных маршчын.

Грыбы

Пажылыя людзі часта сутыкаюцца з падвышанай ломкасцю і хрупкасцю костак. Каб зладзіцца з гэтым хваробай, трэба есці шмат кальцыя і вітаміна D, якога па-сапрапўднаму шмат у грыбах. Так што ешце грыбы не толькі ўлетку, але і ўзімку, калі мы асабліва адчуваем дэфіцыт гэтага “сонечнага” вітаміна.

Чарнасліў

Яшчэ адзін прадукт, карысны для здароўя і крэпасці костак. Пяць-шэсць сухафруктаў гэтай садавіны ў дзень дазваляюць паспяхова прадухіліць страту касцяной масы, прычым сушоны чарнасліў гэтак жа карысны, як і свежы.

 

comments powered by HyperComments
Scroll Up