Правільна падабраны рацыён дапаможа заставацца здаровым у любым узросце.
З узростам рана ці позна, з’яўляюцца праблемы са здароўем, таму важна сачыць за сваім харчаваннем. Медыкі распавялі, якія прадукты лепш уключыць у свой рацыён пасля 60 гадоў, піша healthinfo.ua.
Сыроватка
Адна з праблем, з якой сутыкаюцца ўсе людзі старэй 60 гадоў — хуткая страта цягліцавай масы. Каб з ёй зладзіцца, трэба есці больш прадуктаў, якія змяшчаюць бялок — і ў першую чаргу гэта малочныя прадукты. Ёгурты, кефір, сыроватка — усё гэта павінна быць на вашым стале кожны дзень. І, вядома, не забывайце пра спорт!
Бурак
Недарагі, але вельмі карысная гародніна, якой абавязкова трэба ўзбагачаць свой рацыён. Вітаміны і мінералы, якія ўваходзяць у склад бурака, дапамагаюць змяншаць артэрыяльны ціск і пашыраць сасуды.
Яйкі
Яны карысныя ў любым узросце, але пасля 60 гадоў іх варта есці ў абавязковым парадку: рэгулярнае ўжыванне яйкаў дапамагае абараніць здароўе мозгу і захаваць кагнітыўныя функцыі ў пажылым узросце. Акрамя таго, яйкі — крыніца бялку, які патрэбен для падтрымкі цягліцавай масы. Таму добра пачынаць свой дзень з яечні ці амлету.
Фасоль
Фасоль дапаможа зменшыць рызыку ўзнікнення дыябету, хвароб страўніка і пазбегнуць высокага халестэрыну. У ёй шмат клятчаткі, якая падтрымлівае страваванне і чысціць арганізм ад таксінаў.
Памідоры
Яркія і смачныя таматы пазбавіць нас ад з’яўленне маршчын. У памідорах шмат лікапіна — прыроднага антыаксіданта, які абараняе скуру ад пашкоджанняў і заўчасных маршчын.
Грыбы
Пажылыя людзі часта сутыкаюцца з падвышанай ломкасцю і хрупкасцю костак. Каб зладзіцца з гэтым хваробай, трэба есці шмат кальцыя і вітаміна D, якога па-сапрапўднаму шмат у грыбах. Так што ешце грыбы не толькі ўлетку, але і ўзімку, калі мы асабліва адчуваем дэфіцыт гэтага “сонечнага” вітаміна.
Чарнасліў
Яшчэ адзін прадукт, карысны для здароўя і крэпасці костак. Пяць-шэсць сухафруктаў гэтай садавіны ў дзень дазваляюць паспяхова прадухіліць страту касцяной масы, прычым сушоны чарнасліў гэтак жа карысны, як і свежы.
comments powered by HyperComments