• Пт. Июн 2nd, 2023

Навукоўцы раскрылі сакрэт падтрымання цукру ў крыві ў норме

Автор:vglybokaye

Июл 21, 2022

Навукоўцы раскрылі сакрэт падтрымання цукру ў крыві ў норме
Досыць ужываць каля аднаго грама гэтага прадукта ў дзень.

Навукоўцы высвятлілі, што карыца валодае ўласцівасцю змяншаць канцэнтрацыю цукру ў крыві. Для гэтага досыць ужываць каля аднаго грама ў дзень.

Падвышэнне цукру ў крыві залежыць ад шматлікіх чыннікаў: лішняй вагі, спадчыннасці, няправільнага ладу жыцця, вялікай колькасці вугляводаў. Вугляводная ежа выклікае рэзкія скокі цукру ў крыві, што прыводзіць да пашкоджання клетак і запаленчым працэсам.

Навукоўцы правялі даследаванні, вынікі якога апублікаваны ў часопісе Diabetes Care. У іх удзельнічалі 60 мужчын і жанчын, якія пакутуюць дыябетам 2 тыпу.

Мэтай даследавання было ацаніць уплыў штодзённага прыёму карыцы на ўзровень глюкозы. Для гэтага назіраныя размеркаваліся на тры групы. У першай групе людзі прымалі па адным граме карыцы падчас інсулінатэрапіі, у другой — тры грамы, а ў трэцяй — шэсць.


У выніку высветлена, што ва ўсіх трох груп назіралася зніжэнне ўзроўня цукру ў крыві на 18-29%.

Таксама даказана, што ўжыванне карыцы не толькі памяншае ўзровень цукру, але і змяншае паказчыкі халестэрыну ў хворых, дадавалых у ежу карыцу. Даследнікі і раней сутыкаліся з уласцівасцю карыцы змяншаць канцэнтрацыю тлушчавых кампанентаў у крыві. Часопіс прывёў дадзеныя, што каля 13 праведзеных раней даследаванняў пацвердзілі, што штодзённы прыём карыцы значна памяншае ўзроўні трыгліцэрыдаў і агульнага халестэрыну.

Падводзячы вынік назіранняў, навукоўцы заявілі, што прыём паловы чайнай лыжкі карыцы (1 грам) у дзень спрыяе зніжэнню ўзроўня халестэрыну.

«Гэта робіць карыцу перспектыўным сродкам для лячэння запаленчых захворванняў», – заявілі даследнікі.
comments powered by HyperComments
Scroll Up