• Вс. Авг 14th, 2022

Названы адзін з лепшых прадуктаў для зніжэння ціску

Автор:vglybokaye

Фев 19, 2022

Ён багаты глютамінавай кіслатой.


Інсульт не заўсёды магчыма прадухіліць, але ўсе ж вызначаныя змены ў ладзе жыцця змяншаюць рызыку сасудзістай катастрофы для чалавека. У тым ліку для лепшай абароны галаўнога мозгу ад інсульту навукоўцы рэкамендуюць прытрымвацца практыкі здаровага харчавання.

Па дадзеных Асацыяцыі інсульту (SA), курэнне, ужыванне алкаголю ці маларухомы лад жыцця, могуць павялічыць рызыку інсульту, нароўні з высокім крывяным ціскам, мігацельнай арытміяй, дыябетам ці нездаровай вагай.

У сваю чаргу, здаровае харчаванне можа панізіць рыскі дыябету, рака і сардэчна-сасудзістых захворванняў.


“Здаровае харчаванне змяншае вашы шанцы на інсульт ці транзістарны ішэмічны напад (ТІА)”, – падкрэсліваюць эксперты.


Часопіс Амерыканскай медыцынскай асацыяцыі называе адным з лепшых прадуктаў для абароны ад інсульту брокалі. Навукоўцы канстатуюць, што браколі асабліва багатая такой амінакіслатой як глютамінавая кіслата. Даследаванне Паўночна-заходняга ўніверсітэта ў Чыкага паказала, што больш высокае спажыванне глютамінавай кіслаты з ежай злучана з ніжэйшым крывяным ціскам.


“Няма ніякіх сумневаў у тым, што брокалі з’яўляецца адным з лепшых прадуктаў для рэгулявання артэрыяльнага ціску”, – заявілі пры гэтым даследнікі.


Менавіта высокі крывяны ціск з’яўляецца самым значным фактарам рызыкі інсульту як у мужчын, так і ў жанчын, нагадваюць лекары.
comments powered by HyperComments
Scroll Up