• Ср. Дек 7th, 2022

Рэцэпт на выхадныя. Блін па-фінску

Автор:vglybokaye

Сен 24, 2022

Навошта рабіць шмат маленькіх блінцоў, калі можна выпякаць усё цеста разам і проста нарэзаць блін на кавалкі? Напэўна, так думалі фіны, калі склалі рэцэпт гэтай дзіўнай, але смачнай стравы. Паліце блін па-фінску варэннем ці смятанай, зрабіце кубак кавы і цешцеся.

Каб згатаваць блін па-фінску, вам трэба:
  • 150 грамаў мукі
  • 1 чайная лыжка разрыхляльніку
  • 2 сталовыя лыжкі цукру
  • дробка солі
  • 4 яйкі
  • 600 мілілітраў малака
  • 25 грамаў растопленага масла
  • Для падачы: цукровая пудра, джэм, узбітыя вяршкі ці смятана
  1. Пакладзіце ў вялікую міску муку, разрыхляльнік, цукар і соль. Зрабіце паглыбленне ў цэнтры і ўбіце туды яйкі. Калатоўкай паступова змяшайце муку і яйкі, пакуль у вас не стане густое цеста. Потым памалу ўлівайце ў яго малако і адначасова перамешвайце цеста, пакуль у вас не стане аднародная сумесь.
  2. Пастаўце цеста як мінімум на паўгадзіны, каб яно крышку загусцела.
  3. За 10 хвілін да таго, як пачнеце гатаваць блін, разагрэйце духоўку ці аэрагрыль да 200 градусаў.
  4. Падрыхтуйце бляху або форму для выпякання, вышмаруйце яе растопленым маслам і ўліце туды цеста. Выпякайце блін прыкладна 30 хвілін. Страва будзе гатовай, калі блін добра падымецца і пачне рабіцца залаціста-карычневым.
  5. Перад падачай пасыпце блін цукровай пудрай, разрэжце яго на долі і паліце тым, з чым вы любіце есці бліны.
comments powered by HyperComments
Scroll Up